REŞIŢA – Tot mai mulţi fermieri cărăşeni încep demersurile pentru obţinerea atestării de „produs montan“. Această calitate este acordată de Ministerul Agriculturii acelor produse obţinute din animale crescute cel puţin două treimi din viaţă în arealul montan şi ale căror produse sunt prelucrate tot la munte.
În Caraş-Severin, avem atestate, oficial, şapte astfel de produse, şi este în pregătire documentaţia pentru o gamă de brânzeturi.
„Până la această dată avem atestate şapte produse montane. Şase sunt la Cornereva, şi este vorba despre diferite combinaţii de sucuri naturale, şi unul la Băile Herculane. În acest caz, vorbim despre miere. Urmează să mai atestăm şi alte produse, avem în lucru documentaţia pentru o gamă largă de brânzeturi. De asemenea, lucrăm şi la elaborarea caietelor de sarcini pentru două produse tradiţionale din Bocşa“, a declarat Pavel Nefir, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Caraş-Severin, în cadrul conferinţei de presă susţinută zilele trecute la sediul instituţiei.
Aşa cum era şi firesc, la eveniment a fost prezent şi directorul Marius Zarcula, acesta trecând în revistă bilanţul activităţii pe 2017 al instituţiei pe care o conduce, şi asupra căruia vom reveni în ediţiile viitoare.