Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea a decis să reducă la jumătate taxele pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone. Este vorba de maşinile ce aparţin firmelor ce realizează activităţi de producţie pe raza Caransebeşului. În acest fel, administraţia de pe Timiş şi Sebeş încearcă să încurajeze producţia firmelor din municipiu, astfel încât acestea să nu fie nevoite să majoreze preţurile de cost ale mărfurilor fabricate în urbea gugulană.

Mai mult, Primăria şi Consiliul Local au decis să vină şi în sprijinul persoanelor care se aprovizionează cu combustibil, după ce acestea au solicitat ajutorul executivului local.

„S-a aprobat cu unanimitate de voturi ca taxele pentru tiruri, camioane şi alte autovehicule care depăşesc 3,5 tone să fie reduse cu 50 la sută pentru cei care fac producţie în perimetrul protejat de indicatoarele rutiere. În acelaşi timp, pentru că am avut numeroase solicitări, mai ales de la persoane în vârstă, s-a hotărât ca pentru vehiculele care aprovizionează persoanele fizice şi juridice cu mobilier, obiecte de uz casnic, materiale de construcţie sau combustibili, reducerea să fie de 80 la sută“, a precizat edilul şef, Marcel Vela, care a mai adăugat că decizia nu se aplică şi în cazul balastierelor.