Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Asfaltările de pe strada Colţan s-au încheiat. Sau, mai exact, s-a terminat asfaltarea unei poteci de pe mijlocul drumului iniţial.

Este vorba despre lucrări demarate în 2 octombrie, când Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa, anunţa demararea lucrărilor de asfaltare a străzilor Colţan, Bichiştin, Ghiocelului şi Morii. Câteva fotografii postate pe o reţea de socializare au generat o mică furtună de reacţii. „E bine că este asfalt, dar mai lat drumul nu se putea. Dacă mă bag cu microbuzul cine mai trece pe lângă mine“, nota unul dintre bocşeni. Iar realitatea afirmaţiilor e evidentă.

Alţii s-au plâns de faptul că Primăria a dat uitării alte străzi, precum Salciei, Garoafelor, Serei, Târnăveni sau Mihai Eminescu, în vreme ce altcineva se plângea de lipsa apei pe strada Reşiţei. Edilul le-a răspuns celor care se plângeau de noroiul din drum, explicând: „În luna iulie a fost aprobat proiectul <<Modernizare străzi și trotuare în zonele Măgura, Bocșa Montană, Vasiova, Bocșa Română și Neuwerk, lungime 20 km, în orașul Bocșa>>, proiect din care fac parte și aceste străzi, urmând a fi asfaltate. Lucrările vor începe în anul 2018“.

Altcineva conchidea că prea multă laudă, pentru câţiva metri de asfalt, strică, pentru că în acest ritm „o să murim de bătrâneţe până se asfaltează cum trebuie ce aţi spart pentru apă şi canalizare“. În febra discuţiilor – când unii se plângeau că e prea mult noroi, că Primăria se mulţumeşte doar să arunce, periodic, pietre, iar alţii promiteau că vor contracandida la Primărie, doar ca să-şi poată asfalta strada din faţa casei – cineva a întrebat dezarmant: „La ce oră vine autobuzul oraşului?“. Răspunsul, dat de un reşiţean, a fost de o sinceritate debordantă: „Ajunge mai repede, acum că e asfaltat!“