Caraş-Severin, Romania

POIANA MĂRULUI – De obicei, vânătorii spun poveşti fabuloase. La noi în Caraş, ei chiar se implică în poveşti fabuloase şi violente!

La Oţelu Roşu a avut loc, la finele săptămânii trecute, ediţia a III-a a Festivalului Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Caraş-Severin. La deschidere, au participat parlamentarii Luminiţa Jivan şi Marcel Vela, primari, politicieni. Cum niciun eveniment nu se lasă fără chef, şi vânătorii cărăşeni au continuat distracția la o cabană din Poiana Mărului, fiindu-le alături chiar fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache. Doar că, potrivit IPJ Caraş-Severin, „în 28 septembrie, la ora 1 noaptea, prin apel la 112, poliţiştii au fost sesizaţi de o persoană agresată fizic. După constatările la faţa locului, s-a întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe“.

Astea au fost datele oficiale. Neoficial însă, lucrurile s-au derulat cam aşa. Din senin, s-a iscat o ceartă. Mai exact, fostul social-democrat Claudiu Pasăre a fost chemat la o discuţie de către şeful AJVPS Caraş-Severin, Dorin Marescu. Acesta i-ar fi adresat înjurii lui Pasăre. Conflictul dintre cei doi a încercat să îl stingă Iancu Muhu jr, însă Claudiu Pasăre nu a scăpat uşor, pentru că un alt participant la chef, Remus Rof, i-ar fi tras un pumn în gură. Cel care a intervenit să îl scape pe Pasăre de Rof a fost pesedistul Mihai Banda. Dar intervenţia l-a costat pentru că a ajuns internat la spitalul din Caransebeş. După această scenă, Pasăre s-a urcat în maşină şi a plecat la același spital.

Cel care a sesizat 112 a fost chiar Muhu jr, pentru că acesta s-a trezit cu un scaun în cap, după ce a râs că Marescu a primit o halbă de bere, tot în cap, Marescu având acum zece copci. Bătaia a degenerat, la faţa locului sosind forţele de ordine, inclusiv poliţiştii de la Arme şi Muniţii şi asta pentru că Marescu, într-un moment neînţeles, ar fi spus că ia puşca şi îi împuşcă pe toţi. Cam acesta a fost filmul neoficial, dar real al chefului vânătorilor. Totul s-a derulat în faţa lui Iordache, care cu siguranţă a doua oară nu va mai participa prin Caraş la vreo petrecere.

Întrebat ce s-a întâmplat, Claudiu Pasăre ne-a declarat: „Am depus plângere la Poliţie, acolo am povestit tot. Eu las organele abilitate ale statului să îşi facă treaba. O să am şi concediu medical. Chiar nu am avut nimic de împărţit cu nimeni ca să mi se întâmple asta“.

Dorin Marescu susţine însă că nu l-a atins pe Claudiu Pasăre. În replică, Pasăre ne-a spus: „O fi cum spune el. Repet, pentru toţi există lege. Chiar şi pentru cei care spuneau că iau puşca şi ne împuşcă pe acolo. Astea sunt ameninţări cu moartea“.

Nina Curiţa