Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Mondial WUKF a avut loc în perioada 18-23 iunie 2019. La acest turneu au participat 85 de federații, din 43 de țări, de pe 5 continente.

Karatiștii de la C.S.M. Școlar & Palatul Copiilor Reșița au obținut rezultate bune la acest Campionat Mondial. Sportiva Greta Buzura a obținut cea mai înaltă poziție. Eleva de la Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița, care a concurat cu 36 de participanți, a obținut medalia de bronz la kumite. Albert Macamente s-a clasat pe locul patru la kata din 54 de participanți, iar echipa formată din Raisa Lenghel, Patricia Măciucă, Greta Buzura și Mihai Bogdan a obținut locul V. De asemenea, Maia Wettori a obținut locul VI la kumite, la fel ca Mirabela Rusu la kata, iar sportivele Alexia Deriuș și Alexia Lenghyel s-au clasat pe locul VII. Reșițeanul Cristian Bernhardt n-a obținut nicio poziție înaltă, el concurând cu 64 de karatiști la kata și 52 la kumite.

„Credem că aceste rezultate, obținute prin sudoare și muncă intensă, aduc mândriei Reșiței și județului Caraș-Severin. Aș dori să le mulțumesc părinților pentru tot sprijinul acordat, oamenilor de bine și iubitorilor de sport, care au avut încredere în noi și au pus umărul la deplasarea acestor sportivi la un asemenea concurs. Nu toate rezultatele sunt cu medalii, dar locurile obținute împotriva unor alte țări cu tradiție în acest sport, credem că sunt o mândrie. Vreau să-i felicit pe sportivii noștri pentru dăruirea lor și pentru locurile obținute”, a declarat Maestrul Zoltan Lipan.

Ștefan Moraru