Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de handbal a Liceului Traian Vuia este în grafic, după prima parte a campionatului.Elevii profesoarei Eva Todoruţ au fost repartizaţi în Seria E, alături de LPS Târgu Jiu, LPS „Mihai Viteazul“ Alba Iulia, LPS Banatul Timişoara, CS Novaci, CSS Sibiu, CSS Drobeta Turnu Severin. Iniţial, în această serie se înscrisese şi CSS Craiova, care ulterior s-a retras din campionat. Handbaliştii reşiţeni au şi în acest sezon ca obiectiv calificarea în turneul semifinal (organizat din nou pe două etape). Politica paşilor mărunţi, etapă cu etapă, este aplicată cu stricteţe şi la echipa reşiţeană.

Deocamdată, după turul campionatului, Liceul Traian Vuia Reşiţa se află pe un loc care îi permite accederea în primul turneu semifinal. Primele patru clasate din fiecare serie a Campionatului Naţional de Handbal al Juniorilor I se vor califica în turneul I semifinal, după care va urma un al doilea turneu semifinal şi drumul spre faza finală şi spre medalii se poate deschide pentru reşiţeni.

Formaţia reşiţeană se află pe locul al doilea, cu zece puncte, singura înfrângere suferită în tur fiind cea de pe teren propriu, în faţa liderului CSS Sibiu, care are 11 puncte în acest moment. Pe locul al treilea se află LPS Târgu Jiu, cu opt puncte, iar pe locul 4 este LPS Banatul Timişoara, cu cinci puncte. Liceul Traian Vuia Reşiţa a început sezonul cu o victorie categorică pe teren propriu, 41-28 cu LPS Banatul Timişoara.

Au urmat o victorie externă, 31-25 cu CSS Drobeta Turnu Severin şi un nou succes acasă, 28-26 cu LPS „Mihai Viteazul“ Alba Iulia. În etapa a patra, reşiţenii au învins în deplasare pe CS Novaci, cu 43-30, pentru ca în etapa a V-a să consemnăm singurul eşec al celor de la „Traian Vuia“, 33-37 pe teren propriu cu CSS Sibiu.

Reşiţenii au încheiat însă sezonul cu o victorie confortabilă în propriul fief, 36-29 cu LPS Târgu Jiu şi se situează la final pe tur pe un binemeritat loc secund în clasamentul Seriei E, cu şanse de a termina chiar pe primul loc, pentru că distanţa faţă de liderul din Sibiu este de doar un singur punct. Returul va începe în data de 27 ianuarie 2013.