Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivii de la CS Muncitorul Reșița au făcut demonstrații pentru elevii de la Școala Gimnazială “Mihai Peia”.

Secția de judo a Clubului Sportiv Muncitorul Reșița a reînnodat o tradiție și a reluat colaborarea cu Școala Gimnazială “Mihai Peia” din municipiul de pe Bârzava, aflată în imediata vecinătate a sălii de judo, unde cu ani în urmă s-a antrenat și marea sportivă Simona Richter. Antrenorul Daniel Păștean spune că astfel de acțiuni sunt binevenite pentru elevi, pentru că pot fi atrași de lângă computere în sălile de sport. Tinerii judoka de la CS Muncitorul au făcut câteva demonstrații din sportul pe care îl practică cu plăcere, în fața a peste 30 de elevi de la Școala Gimnazială “Mihai Peia” din Reșița.

“Este o acțiune care am vrea să se întâmple mai des. Să atragem copiii spre sport, să nu mai stea atâta timp la calculatoare. Înainte aveam un program cu elevii de la Școala Gimnazială Mihai Peia, elevii din clasele I-IV, în orele de educație fizică veneau și făceau orele la noi, în sala de judo. Am vrea să reînnoim acest program, să vină din nou, să facă ceva util. Și pentru noi ar fi foarte bine, pentru a avea o bază de selecție mai mare, pentru că în ultimii ani ea a scăzut pe zi ce trece. Foarte puțini copii mai vin să facă sport, nu doar la judo, în general la toate sporturile”, a spus antrenorul Daniel Păștean.

Acesta a vorbit și despre secția de judo și cum a fost anul 2015 pentru reșițeni: “Avem aproximativ 15 copii la grupa de avansați și performanță și în jur de 15-20 la grupele de inițiere, unde este fluctuație foarte mare. Vin mereu, unii se lasă, alții încep și așa mai departe. Cu ani în urmă, acest program de inițiere era foarte vast, nu făceam față la câți copii aveam. Anul sportiv 2015 a fost și cu bune și cu rele. Am avut campion național, am avut medalie la Balcaniadă pentru copii. De asemenea, la Cupa Europeană, Cătălin Zgârță a obținut medalia de bronz. Am și pierdut la copii patru finale, care puteau să se transforme în medalii, dar le-am pierdut. Sperăm ca anul viitor să fie mai bun din punct de vedere al rezultatelor. Se putea mai bine și anul ăsta, dar atât am reușit.  Din punct de vedere financiar, am fost susținuți de Aquacaraș, Kathrein și Lupo Touring, făsă sprijinul cărora probabil că am fi fost desființați de mult. De asemenea, mulțumim Poliției, pentru că ne putem antrena în sală.”