Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi după-amiază, în Parcul Tricolorul din cartierul Lunca Bârzavei, a avut loc o premieră pentru municipiul de pe Bârzava – un spectacol de stradă susţinut de 12 belgieni şi 12 români, printre care și cinci reşiţeni.

Sub genericul „Dialog social prin circ”, spectacolul a fost precedat de ateliere de artă şi educaţie nonformală, precum echilibristică (sârmă, bile, picioroange, rolla-boola), jonglerii (măciuci, bile, diabolo, cercuri) şi acrobaţie (dinamică: mini-trambulină şi portee: piramide umane), susţinute de aceiaşi tineri care au avut parte de un stagiu de pregătire de 15 zile la Bruxelles, în Belgia, şi în România – la Timişoara şi Dognecea.

Evenimentul a atras ca un magnet copii şi tineri de toate vârstele, cu toţii petrecând o seară de neuitat în compania echipei de acrobaţi. Spectacolul a fost organizat de Societatea pentru Cultură Metarsis – activităţi şi servicii de cultură urbană şi artă contemporană, în parteneriat cu Organizaţia pentru Artă şi Cultură – Timişoara și L’Ecole de cirque de Bruxelles, alături de Primăria Reşiţa.