Caraş-Severin, Romania

SEMENIC –  „Noi, jandarmii montani, suntem pregătiți pentru sezonul alb, fapt pentru care invităm pe toți cei care sunteți amatori de drumeții și de sporturile specifice sezonului de iarnă in stațiunile de pe Muntele Semenic“, sună invitaţia făcută pe o reţea de socializare.

Oamenii legii au ţinut să le recomande doritorilor de excursii să se informeze corect vizavi de itinerariul ales, dacă este accesibil, marcat, dacă prezintă porţiuni periculoase, dar mai ales despre prognoza meteo şi condiţiile climatice locale.

„Ne-am dorii ca turiştii să plece pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Din bagaj să nu lipsească lanterna, cuțitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS-ul, mijloace de aprins focul, telefonul mobil. Important este să nu se consume băuturi alcoolice pe timpul drumețiilor deoarece acestea diminuează capacitatea de efort, iar când apare o situație de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, vă rugăm să solicitați ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 specificând, pe cât posibil, datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câţi au nevoie de ajutor, unde sunt cei aflaţi în dificultate, când s-a produs accidentul“, precizează jandarmii în mesajul adresat doritorilor de drumeţii.