Caraş-Severin, Romania

GLIMBOCA – Italienii de la Custom, care de 10 ani produc case de marcat la Glimboca, vor mări capacitatea de producție a fabricii, pentru a face din aceasta una dintre cele mai importante unități ale grupului.

Mai exact, capacitatea actuală de producție, de 130 de mii de case marcat pe an, va fi mai mult decât dublată, italienii propunându-și o producție de 300 de mii de bucăți anual. Pentru aceasta, se va investi peste jumătate de milion de euro, iar numărul angajaților ar putea crește până la finele acestui an la aproape 100. Zilele trecute, a fost inaugurată extinderea unității de producție de la Glimboca. „Am început cu 5 persoane în anul 2006, produceam 100 de case de marcat pe zi, dar am construit și ne-am dezvoltat foarte repede atât în ceea ce privește productivitatea, cât și dimensiunea, trecând de la 150 de metri pătrați în anul 2006, la 2500 în anul 2015, iar acum, în 2016, ajungând la 4000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că până la sfârșitul anului s-ar putea majora și personalul până la 96 de angajați”, a precizat directorul general al Custom Production Europe România, Marius Ursulescu, pentru presa italiană.

Potrivit oficialilor companiei, investiția de 500 de mii de euro de la Glimboca va duce la consolidarea competitivității grupului Custom la nivel mondial. Anul trecut, italienii au avut la Glimboca o cifră de afaceri de aproape 11 milioane lei, adică 2,5 milioane euro, cu 78 la sută mai mare față de 2014.

Foto: Facebook Custom