Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai multi foști aviatori militari s-au reunit joi seară la Caransebeș pentru a pune bazele filialei cărășene a Asociației Române pentru Istoria și Propaganda Aeronauticii.

Printre participanții la întâlnire s-au regăsit preşedintele ARPIA România, generalul de aviaţie (r) Ioan Rus, comandorii de aviaţie Ioan Grecu si Marian Struţ, dar și alți foști sau actuali aviatori, mulți dintre ei activând de-a lungul anilor și la Caransebeș. Gazda întâlnirii a fost directorul Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu, și acesta un fost tehnician de bord pe elicoptere militare.

„Ne-am strâns astăzi pentru a pune adevărul ca piatră de temelie în tot ceea ce se va spune despre istoria aeronauticii iar Caransebeșul are multe de spus pentru că încă înainte de 1953 aceste meleaguri au avut istorie aviatică iar aceasta trebuie spusă și scrisă”, a spus Cojocariu. Foștii colegi nu l-au uitat nici pe Nicolae Iacobescu, pilotul de elicopter decedat doar cu câteva zile în urmă, pentru care au păstrat un moment de reculegere.

Pe de altă parte, ca o surpriză, pe holurile Casei de Cultură organizatorii au pregătit o expoziție care a cuprins istoria în imagini a aviației la Caransebeș, mulți din cei prezenți regăsindu-se în fotografiile expuse.