Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vicepreşedintele Consiliului Județean a susţinut o conferinţă de presă pentru a oferi explicaţii legate de implicarea sa în dosarul SC Hercules.

Ilie Iova s-a declarat surprins când a fost audiat miercuri într-un dosar în care este vizat de patru acte materiale pentru perioada decembrie 2007 – 17 iunie 2008. Acesta a explicat că situaţia a început într-o perioadă în care SC Hercules, al cărui director era, avea 400 de angajaţi care traversau „o neagră perioadă“ din pricină că nu-şi luaseră salariile de cinci luni.

„E vorba de contracte de împrumut pentru care primisem mandat de împuternicire al Consiliului de Administraţie, în aşa fel încât să iau, de la persoane fizice din Caransebeş, împrumuturi de circa cinci miliarde de lei vechi pentru acoperirea unei părţi din salariile restante ale angajaţilor. Contractul de împrumut era girat cu un imobil, Pavilionul 1811. Am acte şi documente din acea perioadă, cum ar fi negocierile cu sindicatul şi singura mea intenţie era menţinerea societăţii pe linia de plutire. Se poate verifica faptul că am plecat de acolo prin demisie, cel mai important motiv fiind tocmai imposibilitatea acordării salariilor. De aceea am renunţat şi eu la salariul meu pe cinci luni, pentru că nu ar fi fost corect faţă de angajaţi. Sunt vinovat, dar pentru că am adus bani pentru salarii, nicidecum că aş avea vreo implicarea în devalizare sau grup mai mult ori mai puţin organizat. Nu am avut nicio intenţie de a beneficia cu ceva din patrimoniul SC Hercules“, a explicat Ilie Iova în conferinţa de presă de joi. Deşi are calitatea de inculpat în dosarul devalizării staţiunii Băile Herculane, Ilie Iova spunea că va candida la Primăria Caransebeş pentru că are acest drept.