Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta în urma alegerilor interne care au avut loc sâmbătă dimineaţă la nivelul organizaţiei judeţene.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici, a prezentat  raportul de activitate, în urma alegerilor el mulţumind colegilor de partid prezenți la Sala Lira pentru votul şi încrederea acordate: „În primul rând aş vrea să mulţumesc colegilor mei, care mi-au acordat votul, mi-au acordat şi încrederea, fapt care mă obligă să fac în continuare tot ceea ce este mai bine pentru judeţul Caraş-Severin, pentru Partidul Mişcarea Populară, iar la următoarele bătălii electorale, împreună cu colegii mei, să duc PMP pe podium şi nu pe orice loc”.

Noul lider PMP Caraş-Severin trebuia să se confrunte cu deputatul Ion Tabugan pentru şefia partidului, însă plecarea acestuia din grupul parlamentar PMP n-a făcut altceva decât să-l intrige pe preşedintele executiv Eugen Tomac: „Regret profund că domnul deputat Tabugan, care a profitat de indulgenţa conducerii PMP, care i-a oferit şansa de a mai primi un nou mandat, nu şi-a respectat cuvântul dat. Mi-a promis în mod solemn că este un bănăţean demn care nu-şi va trăda niciodată cuvântul dat şi s-a dovedit a fi un politician foarte mic, cu ambiţii mărunte. A trădat o cauză pe care şi-a asumat-o că o va sluji cu demnitate. La modul cel mai serios, astăzi, în plină conferinţă, i-am cerut demisia din Parlamentul României, pentru că mandatul este al PMP, nu al domnului Tabugan, adus de acasă. Dacă are această demnitate de bănăţean pe care o invocă des, ar trebui să şi-o păstreze şi să renunţe la mandatul de deputat în Parlamentul României, pentru că este inadmisibil ceea ce a făcut. Nu doar condamnabil, ci este un lucru atât de grav, care pur şi simplu spulberă speranţele multor oameni ce vor să vină spre politică. Când văd asemenea derapaje sunt dezgustaţi, de aceea fac apel din nou la demnitatea invocată de domnia sa în repetate rânduri şi să renunţe la mandatul de deputat în Parlamentul României”.

pmp2

Tomac a spus că alegerile interne la nivelul tuturor organizaţiilor judeţene erau programate să aibă loc până în 16 iunie şi în pofida faptului că din raţiuni care nu au tangenţă cu politica activitatea PMP a fost blocată, se bucură că a găsit în sală partidul mai unit chiar decât înainte de alegerile locale sau cele parlamentare. Tomac s-a declarat optimist în privinţa noului lider: „Sunt convins că echipa condusă de Ionuţ Popovici va face o figură foarte frumoasă pe scena politică din Caraş-Severin. Avem oameni inimoşi, oameni care au venit în acest proiect din convingere, nu din interese”.