Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spunând asta, edilul nu-şi manifestă astfel intenţia de a candida pentru Primăria Oradea, ci de a călca pe urmele lui Ilie Bolojan la capitolul dezvoltării urbei.

După ce a văzut o emisiune televizată despre Oradea – numit „Oraşul din România administrat de primar după cum scrie în cărţi. A fost desemnat cel mai eficient şi sigur oraş din România“ – Ioan Popa, primarul Reşiţei, a ţinut să-i transmită felicitări primarului de Oradea, Ilie Bolojan. „O mai ştiţi pe aia cu: «Ce vrei să te faci când vei fi mare?» Eu când voi fi mare, vreau să fiu Ilie Bolojan! Felicitări Ilie Bolojan şi îţi mulţumesc pentru disponibilitatea de care ai dat dovadă, ori de câte ori am apelat la îndrumările tale!“, nota primarul Reşiţei pe pagina personală de pe o reţea de socializare.

Nu trebuie uitat faptul că Ioan Popa l-a apreciat în mod deosebit pe primarul de Oradea cu mai multe ocazii, de la posibilitatea amenajării unui aquapark, buna gestionare a centrului urbei şi înţelegerea cu oamenii de afaceri care activează în piaţa centrală, până la amenajarea cimitirelor.

Şi dacă tot vorbim despre dezvoltarea urbei, nu putem să nu remarcăm alt mesaj, postat pe aceeaşi reţea de socializare, de alt primar care a păstorit destinele Reşiţei, Mircea Ioan Popa.

Vechiul edil preciza: „Împreună cu dvs, am încercat să trec, cum s-ar zice, în revistă paginile istoriei trecute, precum și ale celei prezente, din punct de vedere a dezvoltării urbanistice a municipiului nostru, istorie pe care am trăit-o cu mulți dintre dvs, sau cu părinții și bunicii dvs, de-a lungul celor 60 de ani de când am devenit cetățean-locuitor al Reșiței. Dintre aceștia, 20 de ani i-am petrecut lucrând în cadrul primăriei. De-a lungul activității mele, am făcut și greșeli, dar cred că și lucruri bune, ceea ce este dovedit prin faptul că m-ați ales în calitate de «primar independent» timp de trei legislaturi. În întreaga mea activitate nu m-a interesat nimic altceva decât bunul mers al producției, respectiv al administrație, cât am lucrat în primărie, toate cu scopul ca noi toți să trăim cât mai bine, în acest municipiu. De asemenea am dorit să arăt tinerei generați, într-o oarecare măsură, în ce se regăsește munca și faptele părinților și bunicilor lor, împreună cu care am făcut să existe Reșița de azi“.

După atâţia ani de păstorit destinele urbei, Mircea Popa a continuat să fie alături de cei care i-au urmat la cârma administraţiei locale: „Dacă am făcut câteva observații și propuneri de-a lungul postărilor mele, ele au fost cu scopul de a păstra ce mai este frumos în traiul nostru urban, și nu cu scopul de a denigra actuala administrație liberală a Consiliului Local. Unul dintre prietenii mei buni este Liviu Spătaru, un liberal convins, cu care mă întâlnesc din când în când, facem schimb de informați, discutăm diferite probleme din viața urbei noastre, uneori chiar probleme cu caracter politic, chiar dacă suntem poate uneori de păreri diferite. Aici închei (…) dar nu înainte de a vă îndemna pe toți cetățenii de a participa activ și a susține programul actualei administrații, a primarului Ioan Popa, care împreună cu Consiliul Local și-au asumat un program îndrăzneț de a îmbunătăți calitatea vieți în urbea noastră, program de care am luat cunoștință din presă, dar și dintr-o vizită pe care mi-a făcut Domnia Sa primarul. Dacă mi-se mai permite, rog cele două forțe politice care compune structura actuală a Consiliului Local (PNL și PSD), să lase politica la o parte atunci când este vorba de a îmbunătăți viața urbei și a cetățenilor săi, să adopte soluțiile cele mai bune în rezolvarea problemelor, indiferent din partea cărei formații politice vin ele“.

Dacă actualul edil se poate bucura de atâta susţinere, atât din partea forţelor politice, cât şi de la cetăţenii urbei, putem spune că Nelu Popa are toate şansele să devină un Bolojan al Reşiţei.