Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Întrebat de ce a şicanat şedinţa Consiliului Local Reşiţa prin neprezentarea consilierilor PSD, şeful PSD Reşiţa, Ioan Crina, susţine că nu a şicanat pe nimeni.

“Am spus încă de miercuri celor de la Prefectură să amânăm şedinţa pentru vineri că vor lipsi câţiva colegi, Eu nu i-am putut aduce cu forţa. În plus, dl primar nu cred că a avut nici sentinţa judecătorească privind investirea, deci nu putea depune jurământul. Dacă noi eram azi la şedinţă, Consiliul Local se valida, iar dacă domnul primar nu putea depune jurământul, Reşiţa rămânea fără conducere. Nu am şicanat pe nimeni. Nu am de ce“, a spus Ioan Crina.

În urma declaraţiilor primarului ales al Reşiţei, Ioan Popa, privind faptul că accesul deşeurilor din judeţ la haldina de gunoi este interzis, viceprimarul Ioan Crina ne-a spus că a deblocat situaţia. „Eu am dat această dispoziţie de oprire a deşeurilor de comun acord cu domnul Popa, imediat după alegeri. Tot judeţul aduce gunoiul la Reşiţa, iar noi îl ducem la Oradea. Nu a fost o situaţie corectă să sufocăm Reşiţa cu gunoaiele din judeţ. Acum, după ce am văzut în presă declaraţiile domnului primar Ioan Popa că ar fi deblocat această situaţie, am anulat dispoziţia respectivă. Deci, deşeurile pot veni la Reşiţa“.

În privinţa investitorilor de la ICO Braşov, viceprimarul încă în funcţie spune că „actele de concesiune le voi semna tot eu. Eu i-am adus pe acei investitori. Nu este nicio problemă, îl voi ajuta pe domnul primar pentru binele reşiţenilor“.