Caraş-Severin, Romania

VĂLIUG – Omul de afaceri a fost ameninţat cu o armă albă de un reşiţean pus pe „contabilitate primară“.

În data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat despre faptul că o persoană de sex masculin ameninţă cu o toporişcă un bărbat, în staţiunea Semenic.

Patrula de jandarmi montani, aflându-se în misiune în Staţiunile Crivaia şi Semenic, împreună cu personal din cadrul Compartimentului Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale, s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind găsită cu o toporişcă în mână.

Potrivit martorilor incidentului, cel ameninţat a fost chiar Ioan Birta, om de afaceri, care, în timp ce era căutat de bucătar cu toporişca, se afla într-o maşină. În urma verificărilor intreprinse de jandarmi cărăşeni s-a constatat că cel în cauză presta munci sezoniere la o societate din staţiunea Semenic, iar pe fondul unor neînţelegeri financiare, l-a alergat şi ameninţat cu o toporişcă pe administratorul societăţii.

Împotriva lui Ioan G., de 59 ani, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor.