Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 27 octombrie, parcul reşiţean va deveni scena celei de-a patru ediţii a unei sărbători de gen.„Povestea spune că, în ziua de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au trecut în cele veşnice în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte. Celţii considerau că toate legile spaţiului şi timpului sunt suspendate în această zi, permiţându-le spiritelor să interacţioneze cu cei vii. Cei vii nu doreau să fie posedaţi. Astfel că, în noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a face frig şi a deveni astfel, nedoriţi. Aceştia se îmbrăcau în tot felul de costume caraghioase pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea lor“, povesteşte Eleonora Chiseliţe, preşedintele clubului reşiţean Interact.

De fapt, cu acest prilej, membrii clubului vor organiza o manifestare pentru ca sărbătoarea Halloween-ului să fie resimţită şi în municipiul de pe malurile Bârzavei.

Astfel, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 14.00, Piaţa Tricolorului din Reşiţa va fi împodobită cu dovleci sculptaţi, evenimentul urmând să fie dedicat în special copiilor, care vor fi răsfăţaţi cu dulciuri şi care vor avea parte de un concurs de desene pe tema sărbătorii, trei dintre lucrări urmând să fie premiate.

„Pentru acest concurs, cei mici trebuie să vină de acasă doar cu talentul. Creioanele colorate şi planşeta de lucru vor fi puse la dispoziţie de organizatori. Copiii care vin îmbrăcaţi specific Halloween-ului vor putea participa la un concurs de costume, iar cele mai ingenioase vor fi premiate“, a precizat Eleonora Chiseliţe.

Pe lângă jocuri şi concursuri, va fi organizată şi o tombolă, iar membrii Interact ne-au dezvăluit că au pregătit o mulţime de bunătăţi dulci şi că s-au înarmat cu multă voie bună. Nu rămâne decât să faceţi o mică plimbare până în Piaţa Tricolorului, la cea de-a patra ediţie a manifestării „Halloween cu Interact“.

Antoniu Mocanu