Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Proiectul „Pentru un zâmbet de copil“, derulat la Secţia de Pediatrie din Caransebeş a ajuns la jumătate de drum.Potrivit reprezentanţilor asociaţiei reşiţene Nevo Parudimos, proiectul „Pentru un zâmbet de copil“, implementat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal din Caransebeş, a ajuns la jumătate de drum. Iniţiativa a demarat efectiv în 29 august şi se va încheia în zilele ce urmează, după ce va schimba la faţă secţia vizată.

Pentru implementarea proiectului şi-au dat mâna mai multe companii şi instituţii publice, dar şi voluntari, rolul acestuia fiind, de fapt, chiar creşterea gradului de implicare a membrilor comunităţii locale în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, dar şi creşterea gradului de informare a tinerilor în legătură cu normele minime de igienă. Aceste campanii de informare i-au vizat pe cei din comunităţile dezavantajate, Pipirig şi Balta Sărată din Caransebeş.

În ceea ce priveşte reabilitarea, cei de la Nevo Parudimos ne-au prezentat imagini cu felul în care s-a schimbat Secţia de Pediatrie. O faţă nouă pentru Secţia de Pediatrie presupune linoleum antibacterian, zugrăveală, faianţă, picturi, draperii, corpuri de iluminat cu aplice, lemnărie proaspăt vopsită etc. Lucrările cuprind 19 saloane, inclusiv dotarea lor cu mobilier şi draperii, reabilitarea a patru cabinete medicale, o sală de mese, două rezerve, două săli de tratament, o cameră de gardă, un cabinet pentru asistente. Au fost reamenajate coridorul şi cele patru grupuri sanitare şi s-a încercat crearea unui ambiant prietenos cu motive din repertoriul poveştilor.

Antoniu Mocanu