Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea ne dă, în sfârşit, vestea unei noi investiţii care va răsări pe Valea Ţerovei.

După ce a analizat situaţia altor zone şi parcuri industriale de la umbra unor mari centre urbane, care funcţionează cu succes, municipalitatea reşiţeană a tras concluzia că transformarea Zonei Industriale de pe Valea Ţerovei în parc industrial ar ajuta mai mult la atragerea de investitori, prin acordarea mai multor tipuri de facilităţi.

„Am susţinut de mai multe ori ca zona industrială a Reşiţei să fie transformată în parc industrial, care din luna noiembrie ar putea să acorde şi alte facilităţi – scutiri de la plata taxelor şi impozitelor –, doar dacă acea zonă are statutul de parc industrial, spune primarul Mihai Stepanescu. Am informat Consiliul Judeţean, Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, care sunt partenerii noştri în acel proiect, şi cred că pe lângă investitorul pentru care am semnat autorizaţie de realizarea unor lucrări acum nu demult, sperăm ca până la sfârşitul anului să fie o primă investiţie. Realizarea lucrărilor se face pe o suprafaţă de un hectar, cât s-a cerut, dar investiţia este ceva mai mică. Sper să vină şi alţii! Şi până atunci cred că se va rezolva şi problema cu cel care a pus stăpânire pe o suprafaţă importantă a zonei industriale – SportCity, VeloCity sau cum se mai chema. Sper ori să facă investiţia, ori să elibereze zona. Pentru că dânşii au blocat zona, avem un schimb de adrese dintr-o parte în alta, e şi un litigiu acolo cu privire la acea suprafaţă şi la plata unor redevenţe sau taxe pe care ar fi trebuit să ni le plătească. În orice caz, sper ca până în luna noiembrie sau după noiembrie lucrurile să fie mult clarificate acolo“.

Transformarea zonei în parc industrial are „ca obiectiv principal atragerea investitorilor puternici şi, în acest fel, crearea de noi locuri de muncă“, se arată în expunerea de motive a proiectului votat de consilierii reşiţeni. Prin asocierea dintre Consiliul Judeţean şi municipalitatea reşiţeană se înfiinţează şi un nou SRL – Parcul Industrial Reşiţa. Între primărie, în calitate de proprietar tabular, şi firma respectivă, în calitate de viitor deţinător al titlului de parc industrial, se va încheia un contract de administrare care ar putea deschide porţile spre noi investiţii.