Caraş-Severin, Romania
ORAVIŢA – A devenit deja o tradiţie prin care iubitorii carstului din Vestul ţării să se reunească pe Valea Caraşului pentru schimb de experienţă. Zilele trecute, speologii au organizat o nouă tabără.

„A fost o reîntâlnire plăcută la care au participat 40 de speologi din cinci organizații speologice. E un mare grup de prieteni care lucrează din ce în ce mai mult împreună. Avem planuri în viitor pentru noi explorări subacvatice, baze de date comune, echiparea unor avene educaționale, organizarea cursurilor de instruire și lucru în comun. Agenția pentru Protecția Mediului Timișoara este o prezență importantă alături de noi în următorii ani pentru că avem un scop comun – protecția și conservarea habitatului 8310 – peșteri în cadrul unui proiect Life. Primăria Oravița a devenit un partener constant“, ne-a declarat Bogdan Bădescu, preşedintele Asociaţiei Speologice Exploratorii şi al Federaţiei Române de Speologie.
Evenimentul a cuprins o expoziție de fotografii și hărți în holul Teatrului Vechi Mihai Eminescu, prezentări ale tunelului din Oraviţa, documentare din activitatea speologică, o scufundare în peștera Tritonilor de la Cărbunari, dar şi vizitarea unor peșteri din apropiere de Oravița.