Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cele două microbuze care trebuiau să asigure, alături de cele patru autobuze, transportul public nu vor mai ajunge prea curând la Caransebeș. Firma bucureșteană care trebuia să le livreze a depășit încă o dată termenele, astfel că operatorul de transport public, Transal Urbis, a decis să o acționeze în instanță pentru a recupera penalitățile și daunele interese.

„Proiectul de reintroducere a transportului public trebuia finalizat cu cele două microbuze, prin contractul încheiat cu o firmă din București. Această firmă nu a onorat până la 31 octombrie contractul, astfel că am procedat la rezilierea acestuia și am cerut acordul Consiliului Local pentru angajarea unei case de avocatură, pentru a ne reprezenta în instanță. Prin contract sunt stabilite penalități, sunt câteva facturi de penalități care se ridică la 130 de mii de lei, plus daune interese. Noi nu am achitat niciun ban pentru microbuze, Transal Urbis a tot făcut prelungiri ca să se poată onora contractul, din păcate dânșii nu le-au respectat. Nu avem nicio pierdere, din contră avem de recuperat niște bani, mergem în instanță pentru rezilierea contractului, penalități și daune interese. După ce instanța se pronunță vom organiza o nouă licitație pentru cele două microbuze. Vom folosi o casă de avocatură, nu juristul Transal, este un contract mare, penalitățile consistente, nu putem risca să pierdem acest proces”, a precizat directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu.

Subiectul s-a aflat și pe masa consilierilor locali, reuniți luni în ședință extrordinară. Aceștia au dat undă verde angajării unei case de avocatură de către Transal Urbis, proiectul fiind votat chiar și de câțiva din aleșii PSD.