Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA. UCM Reşiţa a intrat în insolvenţă, însă scapă de sechestrul ANAF şi de o parte din datorii şi nu vor avea loc disponibilizări.

Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea SC UCM Reşiţa S.A. privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei. Insolvenţa este o formă prin care o societate este protejată de orice acţiune venită din partea unui partener căruia îi datorează bani, toate litigiile urmând a fi suspendate.

În cazul UCM Reşiţa, societatea îşi va păstra dreptul de administrare, constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, însă acest drept şi-l va exercita sub supravegherea administratorului judiciar numit de Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, prerogativele Consiliului de Administraţie existent vor fi preluate de un administrator special numit de Adunarea Generală a Asociaţilor. Adunarea Generală a Creditorilor, administratorul judiciar şi cel special se vor întruni şi vor stabili un plan de redresare al societăţii care să cuprindă şi măsurile concrete prin care creditorii să-şi poată recupera banii pe care UCM Reşiţa îi datorează. Din momentul demarării procedurii de insolvenţă, UCM Reşiţa va scăpa de sechestrul pus de ANAF.

În ceea ce priveşte datoriile societăţii, cele istorice, de dinainte de privatizare, vor fi suspendate şi se vor plăti doar obligaţiile curente către bugetul de stat. „Vestea cea mai bună pentru angajaţi este că nu sunt prevăzute disponibilizări, iar societatea nu îşi va înceta activitatea“, ne-a declarat preşedintele UCM Reşiţa, Dan Obădău.

Nina Curiţa