Caraş-Severin, Romania

BRAŞOV – Cea de-a III-a ediţie a Campionatelor naţionale de înot masters s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică, în piscina olimpică acoperită de 50 m din Braşov. Clubul de masters din Reşiţa a participat la această competiţie cu 22 de înotători cu vârste cuprinse între 30 şi 65 de ani.

Au fost câştigate 52 de medalii: 28 de aur, 18 de argint şi nouă de bronz la probele individuale, iar la ştafete – două medalii de aur, la 4×50 m liber bărbaţi (Răzvan Florea, Valeriu Buzatu, Alexandru Tobă şi David Năsturel) şi 4×50 m liber 2 B+2 F (Ursula Bologa, Traian Bogdan, Dorina Iana şi Alexandru Gherban), şi una de argint, la 4×50 m liber femei (Carmen Georgevici, Mihaela Laslo, Roxana Laszlo şi Ligia Medrea).

La probele individuale s-au remarcat Răzvan Florea (categoria 30-34 ani), cu cinci medalii de aur, Dorina Iana (categoria 60-64 ani), cu patru medalii de aur şi una de argint, Traian Bogdan (categoria 65-69 ani), cu patru medalii de aur, Valeriu Buzatu (categoria 50-54 ani) – trei medalii de aur, Alexandru Tobă (categoria 40-45 ani) – trei medalii de aur, Ligia Medrea (categoria 40-44 ani) – două medalii de aur şi una medalie de bronz, Monica Horvat (categoria 60-64 ani) -două medalii de aur, Mihaela Laszlo (30-34 ani) – două medalii de aur şi Roxana Loszlo (categoria 35-39 ani) – o medalie de aur şi două de bronz.

Competiţia de la Braşov a înregistrat un record de participare, fiind prezenţi 154 de sportivi reprezentând 16 cluburi, dar şi sportivi independenţi, fiind organizată de către clubul de masters „Tribeach“ din Braşov şi Federaţia Română de Nataţie şi Pentathlon Modern din România.

„Pregătirea înotătorilor masters la bazinul olimpic din complexul municipal de sport şi sănătate din Reşiţa şi deplasarea la Braşov s-au efectuat cu sprijinul primăriei municipiului de pe malurile Bârzavei“, a declarat Dorina Iana, preşedinte executiv al Clubului Sportiv de Înot Reşita 07.