Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Componenții Clubului Sportiv Școlar Reșița au cutreierat stațiunile montane.

Cei mai reprezentativi înotători reșițeni ai momentului, medaliați la competițiile naționale, au efectuat timp de o săptămână un stagiu în apropierea muntelui Semenic. „Cartierul general“ a fost stabilit la Gărâna, dar programul stabilit de antrenorii Adina Schuster și Marius Crețeanu a cuprins și deplasări pe munte și în stațiunea Trei Ape.

Altfel spus, a fost un cantonament complex, ce a cuprins aproape totul din cele le-a putut oferi această zonă mirifică de invidiat, cândva asaltată de turiști din întreaga țară, dar și din străinătate. Acum ne mai mândrim cu Crivaia, Gărâna și Trei Ape, întrucât locaţiile de pe Semenic au ajuns într-un stadiu de degradare de neimaginat.

Înotătorii au ales cota de 1.000 de metri altitudine pentru odihnă și relaxare, așa după cum ne-a declarat prof. Marius Crețeanu, directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița: „Stațiunea Gărâna este locul unde am fost și în anii trecuți, fiindcă sportivii se simt foarte bine. Ca în fiecare vară, scopul acestui cantonament a fost unul de revenire, relaxare și odihnă. Am făcut drumeții pe muntele Semenic, la Trei Ape şi Brebu Nou, am organizat tot feluri de jocuri, inclusiv tenis de câmp şi tenis de masă. Am făcut și baie, dar nu prea multă, datorită timpului nefavorabil, şi ne-am plimbat cu bărcile. Pot să spun că sportivii s-au simțit foarte bine şi s-au odihnit, fiind conștienți că după 1 septembrie îi așteaptă un program încărcat de pregătire și concursuri. De exemplu, pe 5 septembrie avem o invitație să participăm la un concurs internațional în Ungaria, la Harkany. Una peste alta, a fost un cantonament necesar și reușit, chiar dacă vremea nu a prea ținut cu noi“.