Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zilele libere nu i-au scutit pe cărăşeni de fapte antisociale presărate cu amenzi substanţiale.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în perioada 1-4 mai, au fost constatate 20 de infracţiuni şi aplicate 939 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 160.000 lei.

„Pe raza întregului judeţ, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Mai. Poliţiştii angrenaţi în acţiuni au constatat 20 de infracţiuni, din care 12 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi opt de natură judiciară”, a precizat agentul principal Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Din numărul total al contravenţiilor aplicate, 47 au fost pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi opt ca urmare a încălcării Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În urma filtrelor organizate de poliţiştii rutieri au fost aplicate peste 870 de sancţiuni contravenţionale întrucât au fost încălcate normele O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. La acţiuni au participat poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, precum şi de investigaţii criminale, investigarea fraudelor sau serviciul pentru acţiuni speciale.