Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doi bărbaţi şi o femeie au obţinut bani din bancă în urma unor acte întocmite în numele altor persoane.Lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut, în cursul zilei de marţi, 16 aprilie, trei persoane pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Tribunalul Caraş-Severin a emis, în aceeaşi zi în care au fost reţinuţi, mandate pe numele lui Laurenţiu D., de 44 ani, Nelu B., de 46 ani şi Nicoleta B., de 42 ani. Laurenţiu D. a fost condamnat la cinci ani închisoare pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Nelu B. – la un an şi zece luni de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată, iar Nicoleta B. – la trei ani şi şase luni închisoare pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

La solicitarea femeii, Laurenţiu D. a întocmit documente privind angajarea şi veniturile realizate de mai multe persoane în cadrul a două societăţi comerciale din Reşiţa, fiind folosite la obţinerea unor credite în sumă de 272.033 lei şi 4.450 euro. În anii 2006 şi 2007, Nelu B., folosind documentele de venit în care ceilalţi doi au consemnat date nereale, a încheiat două contracte de credit cu două bănci în valoare de 40.000 lei şi 3.450 euro.

Flavius Rotariu