Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit observaţiilor făcute în teren de către echipajele de pompieri, cauza probabilă de producere a incendiului izbucnit miercuri, 22 mai, în liftul unui bloc de locuinţe din Reşiţa a fost fumatul în locuri nepermise.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără la cabina liftului oprită între etajele al V-lea şi al VI-lea şi exista riscul de extindere la apartamentele din jur. Din fericire, incendiul a fost lichidat înainte să producă pagube la locuinţele oamenilor.

În aceeaşi zi, la Caransebeş, a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari pentru a stinge un foc izbucnit, de această dată, la centrala termică a unei societăţi comerciale, din cauza unui scurtcircuit electric. Şi în acest caz incendiul a fost localizat şi stins înainte de a fi înregistrate pagube însemnate.

În cursul zilei de miercuri, echipajele de pompieri ale Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” au fost solicitate să intervină pentru a asigura măsurile PSI la două accidente rutiere produse pe DN6, pe raza localităţii Domaşnea, respectiv în municipiul Reşiţa.