Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Elevii lui Leontin Doană s-au impus sâmbătă, 13 mai, cu scorul de 2-0, în fața echipei CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, după un meci în care reșițenii au controlat partida pe toată durata ei.
Școlarul a început foarte bine prima repriză, având multe ocazii de-a marca încă din primele minute. Primul gol al partidei a venit în minutul 22, când George Beloescu a reluat în poartă mingea primită de pe partea dreaptă de la Bogdan Szijj. În prima parte a jocului, Becicherecu nu a reușit să tragă niciun șut pe spațiul porții apărate de Cristian Zimmermann.

Pe parcursul reprizei a doua, oaspeții au reușit doar de câteva ori să ajungă la poarta Reșiței, în timp ce rosso-nerii au ratat ocazii mari de gol. În minutul 76 al jocului, Fabian Himcinschi n-a fructificat o lovitură de la 11 metri pentru reșițeni, obținută chiar de el. Același Himcinschi, în minutul 87 a reușit să marcheze al doilea gol al Școlarului cu un șut din careul oaspeților.

Cu toate că CSM Reșița a câștigat, nu a reușit să urce pe primul loc în clasament, deoarece Ripensia Timișoara s-a impus cu scorul de 3-0, pe teren propriu, în fața formației Industiei Galda. Următorul joc al Reșiței va fi pe data de 20 mai, când va întâlni în deplasare Industria Galda. Pentru acest meci, antrenorul Doană s-ar putea să nu se poată baza pe fundașul Vlad Opriș, care a ieșit accidentat și nu se știe încă dacă va putea evolua în etapa următoare.

CSM Reșița: Zimmermann, Banac, Bloju, Liuba, Muselin, Opriș, Szijj, Breșneni, Beloescu, Keita, Costescu. Au mai evoluat: Himcinschi, Poiană, Negoescu și Costachi.
Becicherecu Mic: Radu, Baradji, Catrici, Folarin, Miculete, Jairo, Baban, Niță, Gihorghioiu, Hillion, Timiș.

Leontin Doană: Depindem de Ripensia

Antrenorul Leontin Doană a declarat faptul că este foarte mulțumit de atitudinea elevilor săi și de jocul prestat de echipă. Singurul lucru care-l nemulțumește pe Doană este faptul că CSM Reșița depinde în drumul spre promovarea în Liga a II-a și de rezultatele pe care le va obține Ripensia Timișoara în ultimele două etape din campionat.

doana

„Am practicat un joc bun, mai ales în prima repriză, când am avut cel puțin cinci sau șase ocazii clare de-a marca. Din păcate, jucătorii mei au tratat cu superficialitate aceste faze și după cum s-a văzut, echipa oaspete în a doua repriză nu a mai trecut de mijlocul terenului de multe ori. Am fi vrut să înscriem mai multe goluri, dar mă bucur că ne-am creat ocazii și îmi felicit jucătorii pentru determinarea și atitudinea pe care au avut-o la acest meci. Am avut o posesia a mingii neașteptat de bună, pe un teren foarte greu și sunt mulțumit de joc și de rezultat. În etapa următoare mergem la Galda, unde ne așteaptă un meci foarte greu, chiar dacă ei au pierdut cu scorul de 3-0 la Ripensia. Noi ne vom lupta până la capăt. Au mai rămas două etape din acest campionat și sperăm să obținem toate punctele puse în joc. Din păcate, Vlad Opriș, s-a accidentat și nu mai putut continua partida. Mă bucur foarte mult că nu am primit gol la acest meci, adversarii noștri a avut doar o singură ocazie clară de a marca. Din păcate, nu mai depindem doar de noi, depindem și de Ripensia. Noi sperăm să se încurce în aceste ultime meciuri, iar noi să câștigăm”, a declarat antrenorul Leontin Doană.

manaila

„Mă bucur că Reșița încearcă să revină în al doilea eșalon fotbalistic din România. Din această serie, sunt fanul Reșiței, iar o echipă cu o asemenea bază de pregătire, să nu existe măcar în Liga a II-a, este regretabil. Județul Caraș-Severin este plin de talente fotbalistice și va fi păcat dacă Reșița nu va promova. Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat, se vede faptul că CSM Școlar este o formație bine pregătită și îl felicit pe Leontin Doană pentru munca depusă până acum. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru organizare și pentru atitudine. De acești copii de 15-16 ani, sper ca pe viitor să se scrie lucruri frumoase despre ei și să ajungă în prima divizie. Obiectivul nostru este evitarea retrogradării. Vom juca cu UTA Bătrâna Doamnă II un meci foarte important, pe care ne dorim să-l câștigăm. Noi suntem o echipă care nu are absolut deloc salarii sau prime și ne dorim doar să-i creștem pe acești copii. Nu cred că există satisfacție mai mare decât atunci când un jucător ajunge în Liga I și știi că ai lucrat cu el. Victoria Reșiței este pe deplin meritată”, a spus Nicolae Mănăilă, antrenorul principal al echipei Mama Mia Becicherecu Mic.