Caraş-Severin, Romania

Antrenorul Sebastian Tudor şi reprezentanţii conducerii clubului au analizat şansele de salvare de la retrogradare. Şi, cum acestea se reduceau etapă după etapă, au hotărât să înceapă o acţiune de reconstrucţie a lotului, cu care să abordeze ediţia viitoare a Diviziei A, cu obiectiv de revenire în Liga Naţională.

În aceste condiţii, elevii tehnicianului Gligore Czari au jucat economicos, forţând doar în momentele în care tabela de marcaj o impunea. Şi totuşi, în prima repriză au fost puţin surprinşi de viteza de joc a oaspeţilor, cu repunerea rapidă a mingii, cu care au încercat să menţină un anumit echilibru.

Aceasta a fost posibil până în minutul 22 (scor 11-10), pentru ca două minute mai târziu să se ajungă la 14-10. În minutul 27 a fost 16-11, iar repriza s-a încheiat cu 18-13.

La reluare, urmare a avantajului înscris pe tabela de marcaj, antrenorul Gligore Czari a trecut la rularea întregului lot de jucători, mai precis la introducerea în teren a celor cinci juniori de la Liceul „Traian Vuia“ Reşiţa, cu care UCM HC Caraş-Severin are încheiat un protocol de colaborare. Este vorba despre Attila Eros, Ionuţ Ghiţă, Răzvan Radu, Roland Czari şi Răzvan Toma. Astfel că, la un moment dat, din minutul 45, şaptele a fost completat cu trei juniori, alături de ceva mai marii lor colegi Alexandru Vulpe, golgheterul meciului, cu opt goluri, şi Tiberiu Popovici. Şi, alternativ, de Adrian Tucanu, Mihai Rohozneanu, Tudor Marta şi Sebastian Pârvan.

În ciuda acestei situaţii, evoluţia scorului a fost următoarea: 29-22 (min. 45); 31-25 (min. 50); 34-28 (min. 56); 34-31 (min. 60).

U.C.M. H.C. Caraş-Severin: Ionescu, Antonaru – Vulpe (8 goluri), Pârâianu (5), Marta (5), Popovici (4), Tucanu (3), Rohozneanu (2), Radu (2), Pârvan (2), Cuciula (2), Roland Czari (1), Toma, Eros şi Ghiţă.

Gligore Czari: „Importante au fost cele două puncte“

La conferinţa de presă, după meciul cu CSM Oradea (34-31), antrenorul Gligore Czari a ţinut să precizeze următoarele: „După cum aţi văzut, lotul pe care l-am avut la dispoziţie, plus oboseala fizică şi pishică îşi spune cuvântul. Jucătorii se gândesc deja la ce vor face din vară. Nu prea este OK. Dar, după ce am trecut cu greu iarna asta, sunt multe de pus la punct. Despre joc, a fost unul mai mult de vacanţă pentru noi. Una peste alta, am câştigat cele două puncte, după patru înfrângeri. Vreau să-i mulţumesc doamnei prof. Lucia Moruţ pentru că ne-a ajutat cu cinci dintre sportivii de la Liceul „Traian Vuia“.

Marius Moraru