Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După perioada probelor, pacienţii Spitalului Judeţean vor beneficia de confortul noilor centrale.

Frigul s-a grăbit şi a clătinat speranţele managerului Spitalului Judeţean din Reşiţa, dr. Dumitru Secăşan, care îşi dorea ca pacienţii internaţi să nu sufere şi de frig până la montarea noilor centrale. Veştile bune sunt că această sincopă va dura numai o săptămână de acum încolo.

„Încă nu am primit plângeri de la pacienţi că ar fi îndurat de frig. Cu toate acestea, la Staţionarul I al spitalului vom avea agent termic şi apă caldă din 3 noiembrie, după ce vor fi făcute probele necesare la noul sistem. În zilele ce vor urma după această dată, se vor întâmpla lucruri similare şi la celelalte două staţionare – II şi III – în aşa fel încât situaţia să fie rezolvată în prima decadă a lunii noiembrie“, ne-a declarat dr. Dumitru Secăşan, managerul spitalului.

Vă reamintim că s-a ajuns la această situaţia de la imposibilitatea de a se oferi agent termic în sistem centralizat pe raza municipiului. Lucrările la centralele spitalului au demarat la finalul lunii septembrie, iar prin noile investiţii se aşteaptă economii cu aproape 30% la furnizarea apei calde şi agentului termic.

Centralele termice vor avea câte două cazane fiecare, pentru agent termic şi apă caldă, folosind gaz metan pentru încălzire şi lemne pentru apa caldă. Noile centrale vor funcţiona pe gaz în perioada rece pentru o eficienţă crescută.