Caraş-Severin, Romania

FÂRLIUG – Zilele trecute, viceprimarul comunei Fârliug, Petru Marcu, a semnat cu Compania Naţională de Investiţii un contract de finanţare de 1.200.000 de euro. Cu aceşti bani se vor asfalta patru kilometri de străzi în Fârliug, Duleu, Valea Mare şi Dezeşti.

„Astfel, închidem tronsoanele de străzi comunale care nu au fost cuprinse în modernizările pe bani guvernamentali. Ştiţi că printr-um proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării am asfaltat cam şapte kilometri de străzi, iar cele pentru care CNI ne-a aprobat acum finanţarea nu au fost cuprinse în vechiul proiect. Prin urmare nu vor mai exista străzi comunale neasfaltate la noi“, ne-a spus primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz.

Tot cu bani de la CNI vor fi reabilitate şi căminele culturale din satele Duleu şi Remetea Pogănici. „Proiectul pentru căminul cultural de la Duleu a trecut de comisia tehnică a CNI încă de anul trecut. La proiectul de la Remetea Pogănici am mai avut un pic de lucru, însă sperăm ca săptămâna viitoare să semnăm şi acest contract“, ne-a declarat viceprimarul Fârliugului, Petru Marcu.

Cei doi edili sunt bucuroşi şi pentru faptul că tineretul din Fârliug o să aibă internet wireless, contractul pentru acest obiectiv fiind deja semnat cu Telekomul. Acelaşi furnizor lucrează la montarea de fibră optică în Scăiuş, Duleu, Remetea Pogănici şi Fârliug.

Investiţiile în comună vor continua. „Avem o serie de proiecte, însă o să vi le detaliem la momentul potrivit. Nu are sens să le anunţăm şi apoi să nu obţinem finanţare. Alături de domnul viceprimar şi de întreaga echipă a Primăriei încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă, lucrări care să bucure toţi locuitorii. Chiar miercuri, 8 februarie, am avut la Reşiţa prima şedinţă a Grupului de Acţiune Locală „Caraş-Timiş“, condus de primarul comunei Berlişte, Nicolae Orăvicean, din care fac parte 16 comune din cele două judeţe. Patru sunt din Timiş (printre care amintesc Găvojdia, Victor Vlad Delamarina) iar 12 sunt din Caraş-Severin (Fârliug, Ramna, Zorlenţ, Berlişte, Caraşova şi altele). S-a discutat bugetul grupului pe şapte ani, în condiţiile în care s-a aprobat deja o finanţare prin programul LEADER, în valoare de 2.583.969 de euro. Deci, când se vrea se poate“, ne-a mai spus Ioan Borduz.