Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta este realitatea din parcurile reşiţene, deşi există o hotărâre de Consiliu Local care le permite cetăţenilor accesul cu animalele de companie în cele mai multe dintre ele. Problema a fost ridicată chiar de aleşii locali, nemulţumiţi de faptul că în unele parcuri unde este permis accesul patrupedelor, continuă să fie indicatoare care interzic acest lucru.

Şedinţa Consiliului Local de zilele trecute a readus în actualitate problema faptului că există parcuri în Reşiţa unde sunt montate indicatoare care interzic accesul cetăţenilor cu animale de companie, deşi acesta este permis prin HCL. S-a vorbit chiar despre regulamentul Poliţiei Locale, care n-a fost modificat, angajaţii municipalităţii continuând să dea amenzi după vechile reguli.

De la discuţiile din Consiliu, s-a tras concluzia că nu doar maidanezii au liber prin parcuri, ci şi animalele de companie ale reşiţenilor plătitori de taxe şi impozite. Însă un cetăţean a aflat pe propria piele că lucrurile nu stau deloc aşa, după ce a fost urechiat de Poliţia Locală în Parcul Copiilor de pe Bulevardul Muncii, din zona Intim. Noroc că n-a luat amendă!

Omul s-a plâns redacţiei JCS, cerând ca măcar o informare din partea autorităţilor locale, să ştie şi reşiţenii pe unde au voie şi pe unde nu cu patrupedele din ogradă. Şi am aflat! Dacă până la finele anului trecut niciun patruped cu stăpân n-avea voie să pună lăbuţele prin parcurile oraşului, situaţia s-a schimbat în noiembrie 2016, când aleşii urbei au votat schimbarea. De atunci, e liber la patrupedele cu stăpân în toate parcurile, cu două excepţii: Parcul Copiilor, din zona Intim, şi Parcul Copilului, fostul Siderurgistului. Asta ne-a asigurat şi consilierul local Mădălina Chiosa, care reclama faptul că, deşi a trecut deja un an de la introducerea acestei „libertăţi“, indicatoare care interzic accesul reşiţenilor cu animale de companie continuă să existe în Centrul Civic, în Parcul Cărăşana, în Piaţa Tricolorului sau prin alte zone.

Directorul de la Întreţinere, Ovidiu Almăjan, a precizat că angajaţii structurii pe care o conduce au lucrat şi la capitolul ridicat indicatoarele, dar, „probabil, dintr-o regretabilă eroare, am omis în zona asta a Centrului Civic. Au fost prin parcurile din Govândari, care nu mai există, verificate personal, Asta a fost o simplă omisiune care va fi remediată“.

Aşadar, până când le vor ridica angajaţii municipalităţii, de la Direcţia de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului, nu băgaţi în seamă indicatoarele, dar să nu uitaţi „ustensilele“ necesare pentru a face curat după patrupedul preferat. Că maidanezii oricum au liber, şi-n parcuri, şi fără ustensile…