Caraş-Severin, Romania

BRĂDET – Şcoala Gimnazială Nr. 3 din cartierul Brădet al localităţii Anina a găzduit o manifestare artistică dedicată sărbătorilor de iarnă.

Protagonişti au fost copiii care frecventează activităţile programului „Raza de speranţă”, un proiect iniţiat şi organizat de Asociaţia „Il Giocattolo”, care urmăreşte îmbunătăţirea pregătirii şcolare şi asimilarea de deprinderi comportamentale într-un format de tipul „Şcoală după şcoală”.

Lor li s-au alăturat şi oaspeţi de seamă: elevii clasei a doua de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Celnic-Anina, care au prezentat sceneta „Judecata Iernii”, primită cu ropote de aplauze de întreaga asistenţă.

„Munca de mai multe săptămâni a copiilor a fost coordonată de un grup de învăţători voluntari, este al unui om modest şi cu suflet mare, venit de pe meleagurile îndepărtate ale Italiei , care de mai mulţi ani luptă, de multe ori chiar cu indiferenţa şi cu birocraţia autotohnă, pentru mai-binele micii comunităţi din Brădetul Aninei: Gianluca Farina“, ne-a declarat coordonatorul proiectului „Raza de speranţă“, Vasile Munteanu.