Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proiect iniţiat în 2014 de Societatea culturală „Metarsis“ din preţuire faţă de una dintre valorile incontestabile ale Banatului Montan şi nu numai, maestrul Sabin Pautza, dar şi din respect pentru muzica de calitate, studiată în ani de zile, continuă la Reşiţa şi în 2015.

Astfel, în perioada 15 – 17 mai, la Sala Lira a Liceului de Arte din municipiu va avea loc cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Sabin Pautza“.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa maestrului Sabin Pautza şi va reuni personalităţi marcante ale vieţii muzicale din România. Festivalul se va desfăşura în prezenţa muzicianului Sabin Pautza şi va reuni personalităţi marcante ale vieţii muzicale din România. Evenimentul va fi marcat prin lansări de carte expoziţii, recitaluri, concerte şi nu în ultimul rând prin Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică Sabin Pautza – cu două secţiuni: pian şi pian la patru mâini, pe trei categorii de vârstă, ne-a informat Lucian Duca, preşeditele Asociaţiei culturale „Metarsis“.

Înscrierea în concurs se va face până în data de 8 mai, inclusiv, pe adresa de e-mail contact@metarsis.ro. Mai multe informaţii se pot obţine la numărul de telefon: 0734.749.383.