Primarul Mihai Stepanescu a decis să ia taurul de coarne în privinţa problemelor operatorului judeţean AquaCaraş. Asta după un lung şir de zile în care factorii responsabili sau tot întâlnit şi răsîntâlnit fără a găsi vreo soluţie. La una din întâlniri, joi, 3 septembrie, la care au participat reprezentanţi ai operatorului de apă, ai administraţiei locale şi judeţene, s-a stabilit să mai aibă loc o întâlnire vineri, când în sfârşit s-a găsit o soluţie. Soluţia propusă de administraţia judeţeană este că se caută o… soluţie.
„Primăria Municipiului Reşiţa n-a încurcat şi nu doreşte să încurce pe viitor niciun operator, cu atât mai puţin pe cel judeţean, cu sediul în Reşiţa, AquaCaraş, ne-a declarat primarul Mihai Stepanescu. Am discutat la nivelul acţionarului majoritar care este Consiliul Judeţean Caraş-Severin. (…) Au participat factori responsabili pe linie, tehnică, juridică şi economică din primărie, conducerea Finanţelor Publice Caraş-Severin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilie Iova şi directorul tehnic Dan Petrescu, din partea AquaCaraş. Am analizat posibilitatea de a sprijini operatorul şi noi, administraţia reşiţeană, şi acţionarul majoritar, şi celelalte administraţii de oraşe din judeţ“.
Şeful administrativului reşiţean ne-a povestit că tot municipalitatea de pe Bârzava a trebuit să ia în mâini frâiele problemei operatorului judeţean AquaCaraş. A fost transmisă la Bucureşti o solicitare, adresată Ministerului Fondurilor Europene (MFE), care să analizeze posibilităţile existente, împreună cu cel de Finanţe.
„Am văzut trei posibilităţi potrivite, cu respectarea legilor, pentru a ajuta acest operator care a dat multe bătăi de cap reşiţenilor cu tot felul de spărturi, lucrări slabe şi servicii de calitate îndoielnică, spune Mihai Stepanescu. Prima ar fi suspendarea datoriilor până la soluţionarea cauzei în instanţă, spre sfârşitul anului. A doua ar fi ca administraţia judeţeană să iniţieze un proiect de hotărâre de Guvern pentru acelaşi lucru, iar a treia ar fi garantarea datoriei invocate de către MFE prin mijloace fixe care ţin doar de domeniul privat, nu de cel public, cum ilegal şi exagerat au cerut cei de la AquaCaraş. Legea nu permite să garantăm cu ceva din domeniul public, în genul reţelelor, terenurilor sau clădirilor, ci doar cu obiective, mijloace fixe de interes privat. Aşteptăm răspunsul celor două ministere, însă doresc să subliniez faptul că răspunderea nu este sub nicio formă a noastră direct!“.
Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro