Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă nu a reușit promovarea pe teren, Reșița ar putea totuși să joace în Liga a II-a. Asta pentru că municipalitatea s-a asociat cu clubul de fotbal Luceafărul Oradea, mișcare parafată miercuri și de Consiliul Local Reșița, într-o ședință de îndată.

Mai exact, municipiul condus de Ioan Popa, prin Asociația Reșița Europeană, s-a asociat cu clubul orădean, patronat din umbră de omul de afaceri Nicu Sarcină, nimeni altul decât finanțatorul ACS Șirineasa, echipa care i-a luat fața Reșiței în lupta pentru promovarea în eșalonul secund.

„Dacă se materializează înţelegerea, atunci vom juca la alt nivel, cel al ligii secunde, relativ cu aceleaşi costuri din Liga a III-a. Costurile mai reduse se vor datora faptului că, în noua asociaţie, cheltuielile cu salariile vor fi preluate de ceilalţi asociaţi. Noi le vom suporta pe cele legate de utilităţi şi altele, dar salariile erau mari. De exemplu, anul trecut cheltuielile cu salariile jucătorilor şi antrenorilor s-au ridicat la un milion de lei, celelalte tot la un milion. Bugetul de anul trecut a fost de peste două milioane de lei la fotbal. Aşadar, dacă se concretizează înţelegerea votată azi, vom face economii la buget“, ne-a declarat liderul grupului PNL din Consiliul Local Reşiţa, Hadrian Popescu.