Caraş-Severin, Romania

TURNU RUIENI – Pentru noul an, primarul comunei de la poalele Muntelui Mic, Petru Harambaşa, speră că va reuşi să finalizeze alimentarea cu apă a satului Zlagna.

De altfel, aceasta este singura localitate, aflată în administrarea comunei Turnu Ruieni, rămasă fără reţea de apă. Contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost semnat în toamna lui 2014, iar la finele anului trecut primăria a primit şi o primă tranşă de bani, de aproape 38.000 de lei, pentru proiectarea lucrării.

„În perioada următoare vom scoate lucrarea la licitaţie pe SEAP, iar dacă lucrurile vor decurge fără probleme, sper ca proiectul să fie finalizat până la finele anului“, ne-a declarat primarul comunei Turnu Ruieni. O altă prioritate este şi reabilitarea a 12 kilometri de drumuri comunale, pentru care edilul speră să obţină o finanţare europeană.

„Modernizarea străzilor laterale din toate localităţile intră pe lista priorităţilor din 2015. Însă, ştiţi şi dumneavoastră cum este: totul până la bani! Vom încerca să obţinem o finanţare europeană, dar mai întâi trebuie să vedem cu arată noul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2015-2020, pentru a cunoaşte care sunt opţiunile de finanţare pentru mediul rural“, a completat Harambaşa.