Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – APIA informează că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă – Campania 2013, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu agenţia.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean sau cel local al APIA eliberează o adeverinţă care confirmă că beneficiarul a depus cererea pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă, dar şi că, până la data emiterii sale, au fost finalizate controalele administrative asupra cererii de plată, conform reglementărilor în vigoare.

Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.