Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii din clasele a I–a şi a II- a B de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Reşiţa au avut parte marţi, 30 aprilie, de o oră specială, împreună cu aflat ofiţerul de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş–Severin.

Elevii au fost informaţi despre numărul european pentru dispariţii de copii – 11 60 00, dorindu-se astfel o creştere a nivelului de informare al celor mici în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire şi intervenţie în cazul dispariţiei de copii.

Această activitate face parte din campania lanstă de Poliţia Română în parteneriat cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS, în domeniul dispariţiilor de minori.

Ofiţerul de prevenire le-a prezentat elevilor câteva situaţii de risc ce se pot ivi atât la şcoală cât şi acasă, mai ales dacă nu sunt sub supravegherea unui adult, şi modalităţile corecte de reacţie (în zone aglomerate, la supermarket-uri sau în parcul din cartier).

La final, elevii şi cadrele didactice au primit două broşuri, un ghid practic pentru ei şi unul pentru a fi prezentat părinţilor.