Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană le aminteşte celor care nu şi-au plătit încă dările că au mai multe posibilităţi de a le achita.

Reşiţenii care doresc să-şi plătească taxele şi impozitele dar doresc să evite eventualele drumuri sau aşteptări pot opta pentru plata online a acestora, de acasă, pe internet, inclusiv cu cardul. „Pot plăti de acasă, dar trebuie să vină la noi să depună o cerere pentru utilizator şi parolă, primesc plicul cu informaţiile respective şi îşi pot achita de acasă impozitele şi taxele. De la începutul anului, am înregistrat 60 de cereri în acest sens. În privinţa plăţii la ghişeu cu cardul, modalitatea era disponibilă de ceva vreme la Reşiţa, însă anul acesta au mai fost implementate două ePOSuri, în partea de jos a oraşului“, ne spune Elena Dragomirescu, directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe din subordinea municipalităţii reşiţene.

Aşadar, reşiţenii au la dispoziţie mai multe modalităţi, putând face plata impozitelor şi taxelor la ghişeu, fie cu bani lichizi, fie cu cardul, prin Poştă, prin bancă sau online.

„Reamintim contribuabililor că impozitele şi taxele locale, aferente semestrului I, se pot achita până în data de 31 martie. Precizăm că impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe terenuri, impozitul pe mijloacele de transport se plătesc în două rate egale până la datele de 31 martie pentru semestrul I şi până la 30 septembrie inclusiv pentru semestrul al II-lea“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Potrivit documentului, pot beneficia de bonificaţia de 10% atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care achită integral impozitele şi taxele locale aferente anului 2015 până în data de 31 martie. Reducerea se acordă în cazul impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.

Neachitarea la termenul de scadenţă a dărilor locale atrage o majorare de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen (adică nu se percepe dobândă la dobândă), care se aplică pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă, până inclusiv la data stingerii efective a datoriei.