Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cadrul şedinţei ordinare de joi a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, principalele puncte s-au referit la buget.

O rectificare pozitivă a fost înregistrată prin rambursarea din fonduri europene a 70.000 de lei, sumă ce se regăseşte şi în capitolul de cheltuieli. A fost suplimentată suma utilizată din excedentul bugetar pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare pe anul 2013, în valoare de peste 4,8 milioane lei. Consilierii judeţeni au aprobat utilizarea a 3,55 milioane lei pentru achiziţionarea unui computer tomograf de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, iar 1,25 milioane lei vor fi folosiţi pentru modernizarea drumului judeţean 582 – Văliug – Slatina Timiş.

„Atât aparatul propriu al Consiliului cât şi instituţiile subordonate beneficiază, practic, de rectificare”, a precizat vicepreşedintele CJ, Ionesie Ghiorghioni. Un alt punct introdus pe ordinea de zi s-a referit la dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” printr-un proiect în care Caraş-Severinul este partener, alături de celelalte judeţe din Regiunea Vest.

„În cea de a treia etapă e vorba de o finanţare, pentru noi, de 150.000 de euro, pentru achiziţionarea a două utilaje performante – o autospecială şenilată pentru condiţii dificile de drum şi una pentru descarcerare”, a mai amintit Ghiorghioni. În timpul şedinţei, consilierul PSD Ion Spânu a solicitat lămuriri legate de cabana Salvamont de pe muntele Semenic, explicaţiile fiind că, din această iarnă, salvatorii montani se vor putea muta acolo, după dotarea cu mobilierul necesar.

Asupra acestui din urmă subiect vom reveni.

Flavius Rotariu