Caraş-Severin, Romania

VRANI – Zilele acestea, o echipă de muncitori efectuează lucrări la reţeaua electrică. Sunt schimbate lămpi vechi cu unele noi, economice, pe toate străzile principale. Cheltuielile pentru această investiţie sunt suportate din bugetul Primăriei Vrani, iar ele se ridică la 80.000 de lei.

„Ne-am apucat de această lucrare de patru zile, şi ar mai fi nevoie de vreo două pentru a o încheia. Lămpile noi, pe care le montăm acum, sunt cu led, şi mult mai economice decât precedentele. Cu siguranţă, consumul de energie va fi mult mai mic. Becurile vechi nu vor fi aruncate. Unde este cazul, bineînţeles, pentru că o parte din ele s-au mai ars, de-a lungul timpului. Ne-am gândit să refolosim becurile şi să le punem pe stâlpii unde acestea au lipsit“, ne-a declarat primarul comunei Vrani, Gheorghe Moată.

Mai trebuie spus că, autorităţile locale au ratat şansa de a obţine finanţare pentru realizarea sistemului de canalizare în Vrani şi în satul Ciortea. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, însă nu a fost declarat eligibil. Primarul Gheorghe Moată nu a renunţat la idee, dar trebuie să găsească noi surse de finanţare pentru materializarea acestei investiţii.