Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Rezultatele la simulare sunt sub aşteptările reprezentanţilor învăţământului cărăşean, după cum afirmă aceştia. De aceea, în ultimele trei luni rămase până la marele examen, liceenii vor fi monitorizaţi cu atenţie.

În sfârşit, după o săptămână de aşteptare, elevii de clasa a XII-a au aflat cât de pregătiţi sunt pentru examenul de bacalaureat din vară. Rezultatele la simulare în Caraş-Severin, deşi sunt mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sunt în continuare foarte slabe. Conform reprezentanţilor ISJ Caraş-Severin, la clasa a XII-a procentul de promovare este de 36,32%. La simularea din 2015, doar 28,45% au obţinut punctaj de trecere. În schimb, la clasa a XI-a, procentul este şi mai mic faţă de cel al colegilor cu un an mai mare… 21,66% au promovat simularea în acest an (19,71 în 2015).

În continuare, judeţul nostru înregistrează unităţi de învăţământ cu procent de promovare de 0%. La clasa a XII-a această „performanţă“ a fost obţinută de elevii de la Colegiul Tehnic Cărăşean Reşiţa, Liceul Tehnologic Bocşa, Liceul Tehnologic „Iosif Coriolan Buracu“ Prigor, Liceul Tehnologic „Mihai Novac“ Oraviţa şi Liceul Bilingv româno-croat Caraşova. La clasa a XI-a, procent de 0% a fost înregistrat la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, Colegiul Tehnic Reşiţa, Liceul Tehnologic Bocşa, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie“ Teregova şi Liceul Bilingv româno-croat Caraşova.

„Chiar dacă rezultatele sunt vizibil mai mari, acestea sunt sub aşteptările noastre. În perioada care urmează vom solicita unităţilor şcolare să întocmească un plan remedial în care să specifice situaţia elevilor pentru a maximiza rezultatele obţinute în vară. ISJ va monitoriza în cele trei luni care au rămas pregătirea tinerilor. Convingerea noastră este că există probleme în primul rând în atitudinea elevilor faţă de aceste examene. Pe lângă aceasta, se află şi calitatea actului didactic al profesorului la clasă, dar şi calitatea managementului instituţiei de învăţământ“, ne-a declarat inspectorul şcolar general, prof. Nicolae Grindeanu.