Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta se poate concluziona în urma discuţiilor dintre consilieri, legate de salariul directorului de la Pieţe.Cursul procedurii de insolvenţă ce a fost declanşată la SC Pieţe Reşiţa SRL a adus în faţa consilierilor locali obligativitatea de a numi un administrator special al societăţii. Iniţiativa a generat o serie întreagă de dezbateri generate de consilierul Ioan Benga, legate de faptul că o astfel de numire nu se poate face în şedinţă ordinară de consiliu, deşi colegii acestuia l-au contrazis, spunând că administrativul reşiţean a mai făcut astfel de numiri. Într-un final, discuţiile au ajuns la numiri.

Singura propunere a venit din partea viceprimarului Reşiţei, Cristian Panfil, indicându-l pe Roli Andrei, despre care aleşii locali spunea că este patronul magazinelor „Masters“ şi ginere al primarului comunei Fârliug, Ion Borduz (PD-L). Acesta a câştigat cu o majoritate lejeră, de 11 voturi pro, la şapte contra.

De asemenea, consilierul Marius Stan a propus ca viceprimarul Panfil să fie împuternicit să reprezinte interesele administrativului reşiţean în Adunarea Generală a Asociaţilor şi să semneze contractul de mandat al administratorului special.

Totuşi, proiectul de hotărâre prevedea, în afara numelor celor doi, o altă necunoscută care trebuia completată: salariul administratorului special. La propunerea lui Panfil, aleşii locali au fost pe cale să cadă de acord să-i dea şi administratorului o remuneraţie la nivelul pe care-l are cea a directorului actual. „Domnilor, trebuie să trecem suma, a exclamat consilierul Ioan Crina. Nu putem trece în loc de suma în lei, «salariul directorului actual»“.

Un murmur aproape general a cuprins buzele consilierilor: „Cât are directorul actual?“, misterul fiind rupt chiar de către Adrian Damian, şeful de la Pieţe: „2.800 de lei brut“. În acea clipă, consilierii nu s-au mai văzut atât de darnici cu administratorul special, dorind ca remuneraţia acestuia să fie modică. S-au hotărât să-i dea minimul pe economie, suma fiind „adjudecată“ la nivelul aferent celor cu studii superioare.

Vă reamintim, în acest context, că directorul Adrian Damian şi-a anunţat mai demult intenţia de a înceta colaborările cu administrativul reşiţean, urmând să se îndrepte spre mediul privat, poate chiar spre o altă urbe. Iar primarul Reşiţei şi-a reconfirmat intenţia de a transforma societatea aflată în insolvenţă în serviciu sau direcţie a primăriei.

Antoniu Mocanu