Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Multe dintre unităţile reşiţene de învăţământ şi-au cheltuit fondurile alocate, având nevoie de suplimentări.Nu mai puţin de trei ore de discuţii fierbinţi au pus pe tapet problemele care strâng cu uşa educaţia preuniversitară reşiţeană, în cadrul unei şedinţe organizate, zilele trecute, sub cupola palatului administrativ municipal. Şeful urbei convocase directorii unităţilor de învăţământ din oraş pentru o şedinţă operativă care să ducă la gestionarea mai bună a problemelor cu care acestea se confruntă.

La întâlnire au participat primarul Mihai Stepanescu, viceprimarul Ioan Crina, inspectorii generali adjuncţi ai ISJ Caraş-Severin Ioan Benga şi Nicolae Grindeanu, factori de decizie din cadrul primăriei şi reprezentanţii conducerii fiecărei instituţii de învăţământ, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al municipalităţii. S-a pus accent pe Legea 61 a Învăţământului privind analiza costului/elev. Conform situaţiei prezentate, multe dintre cele 23 de unităţi de învăţământ din oraş au depăşit fondurile alocate şi au nevoie de suplimentarea bugetului pentru a acoperi cheltuielile ce se impun până la sfârşitul anului 2012“. Potrivit documentului citat, singura variantă pentru a obţine sume suplimentare este rectificarea bugetară anunţată deja şi pentru care au fost făcute demersurile necesare.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a adus din nou în discuţie problema şcolilor care, în perioada vacanţelor, au facturi exagerat de mari la utilităţi. De asemenea, le-a recomandat directorilor prezenţi să ţină cont de societăţile care au terenuri închiriate în incinta unităţilor de învăţământ şi care nu şi-au achitat datoriile aferente. „Problema banilor este majoră, în condiţiile în care cheltuielile vor creşte odată cu intrarea în sezonul rece“, mai consemnează comunicatul.

Antoniu Mocanu