Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut declarația în cadrul şedinţei de luni, în momentul în care a dat din nou explicaţii pentru drumul Ruschiţa – Voislova. Iar explicaţiile au trebuit date pentru că, înainte de a se trece la votarea ordinii de zi, consilierul liberal Ioan Cojocariu a spus că trebuie să se discute şi despre acel drum care leagă Valea Bistrei de A1, care nu mai este o prioritate pe listele ADR Vest, în privinţa finanţării şi realizării.

„Domnule preşedinte, v-am rugat şi în plen, şi cred că şi personal, să introduceţi prioritar drumul Ruschiţa-Voislova. Vreau să vă spun că toate propunerile PNL sunt ignorate şi nu ne luaţi cu nimic în seamă“, a spus consilierul liberal. „Mie să nu îmi daţi lecţii, a fost replica preşedintelui CJ. Supărat că nu a fost lăsat să continue discuţia, Cojocariu a adăugat: „Acesta este motivul pentru care vom participa la şedinţă şi la dezbateri, dar nu vom participa la vot. Şi facem asta pentru că nu se poate să faceţi politica bunului plac. Ne pare rău că blocăm anumite hotărâri, dar vrem să ţineţi cont şi de propunerile noastre, mai ales dacă sunt de bun simţ“, a spus Cojocariu.

Într-adevăr, liberalii nu au votat niciunul dintre cele 36 de proiecte de pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean de luni. „Suntem în grevă de avertisment”, a declarat Cojocariu, la care replica ironică a lui Hurduzeu a fost: „Să nu intraţi şi în greva foamei”. La finalul şedinţei, şeful judeţului a declarat presei că „gestul liberalilor este un gest politic. Vom relua proiectele care nu au fost votate, pentru care a fost nevoie de două treimi, într-o altă şedinţă“.

De asemenea, Silviu Hurduzeu a mai explicat o dată şi aleşilor judeţeni decizia în privinţa mult.disputatului drum. „Am explicat mereu că acel drum a fost pe lista de rezervă. Când eu am venit la Consiliul Judeţean, am trecut drumul Ruschiţa-Voislova – limită cu judeţul Timiş pe lista drumurilor cu finanţare prioritară. Deci, eu l-am făcut prioritar şi nu ştiu ce să fac pentru a mă face înţeles. Atunci nimeni nu a sărit să spună: wow ce viziune are Hurduzeu pentru judeţ, doar acum sunt tot felul de discuţii. Acum, când a fost şedinţa CDR, l-am trecut din nou pe lista de rezervă pentru că sunt alte drumuri mai importante. Drumul, adică porţiunea din Timiş, a rămas rezervă şi la Consiliul Judeţean Timiş, ori dacă noi îl făceam prioritar şi Timişul îl are rezervă atunci riscam să pierdem finanţarea. Avem în judeţ foarte multe drumuri praf, tronsoane cu probleme pentru care Consiliul Judeţean nu are bani, iar finanţarea pe POR este o soluţie. Acestea au fost motivele pentru care l-am lăsat rezervă“, a precizat şeful judeţului.

Cele spuse de preşedinte au fost susţinute şi de consilierul judeţean, Ioan Crina, acesta felicitându-l pe Hurduzeu pentru alegerea făcută. „Sunt drumuri mai importante pentru comunităţile din judeţ. Între Comorâşte-Berzovia, Bocşa – Ocna, apoi Doclin-Tirol-Fizeş, de fapt toate tronsoanele din această parte a judeţului sunt praf. Un sfert din judeţ, numai în zona de care vorbesc, este calamitat, sunt drumuri ca acum 100 de ani. Apreciez susţinerea colegilor liberali pentru acel drum de la Ruschiţa, pentru dezvoltarea unei anume zone turistice, dar sunt comunităţi din judeţ care au mare nevoie de drumuri bune“, a spus Crina. Consilierii judeţeni au votat o serie de de alte proiecte asupra cărora vom reveni.