Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta spunea preşedintele Consiliului Judeţean vizavi de conflictul continuu de la Teatrul de Vest, lucru pe care şeful judeţului îl consideră valabil pentru orice angajat al Consiliului Judeţean.

Jurnal CS și Caon.ro au scris zilele trecute despre protestul actorului Dan Mirea împotriva directorului Teatrului de Vest, Florin Ionescu. Conflictul este vechi şi a culminat cu anchetarea lui Mirea de către comisia de disciplină a teatrului. Şi pentru că Mirea a protestat chiar în ziua în care a avut loc şedinţa pe luna octombrie a Consiliului Judeţean, preşedintele Silviu Hurduzeu a fost întrebat la finele acesteia despre conflictul de la teatru.

„Nu ştiu de niciun conflict actual. Ştiu că domnul Mirea s-a supărat pe viaţă când nu a fost numit director al Teatrului de Vest. Mă voi interesa să văd despre ce este vorba. Există la nivelul Consiliului Judeţean şi Corpul de Control al Preşedintelui pe care îl pot trimite la teatru să vadă ce se întâmplă acolo. Însă, ce trebuie să înţeleagă angajaţii de la teatru, de fapt toţi angajaţii Consiliului Judeţean şi cei ai instituţiilor subordonate, indiferent de funcţie, este faptul că atunci când ai un contract de muncă pe perioadă nedeterminată există şi obligaţii. Nimeni nu are doar drepturi şi nu poate nimeni să facă orice. Totuşi, să fim realişti“, a spus şeful judeţului.

Nina Curiţa