Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un adevărat scenariu de film s-a derulat miercuri după-amiază, pe străzile municipiului Reşiţa, unde oamenii legii au reuşit să prindă – după patru focuri de avertisment – doi din cei trei adolescenţi care au intrat în apartamentul unei femei pentru a fura diverse bunuri. Ei mai apucaseră să fure sacoşa altei femei, iar acum sunt cercetaţi pentru furt calificat şi pentru tentativă la aceeaşi infracţiune.

Totul a început în după-amiaza de 17 august, în jurul orei 16.30, când cei trei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, au intrat pe fereastră în locuinţa unei femei, în vârstă de 82 de ani, de pe Aleea Tuşnad. Ghinionul hoţilor a fost că femeia era acasă şi, la strigătele ei de ajutor, cei trei au fugit pe balcon. Oamenii legii, chemaţi să intervină, au mai identificat o victimă, o femeie de 60 de ani, din Reşiţa, căreia doi dintre tineri i-au smuls o sacoşă în care avea un portmoneu cu acte și suma de 30 de lei.

„În urma investigațiilor efectuate în zonă, au fost depistate două persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor, care, la vederea polițiștilor, au fugit spre Aleea Albăstrelelor. În acel moment, după efectuarea somațiilor verbale, un polițist a executat patru focuri de avertisment în plan vertical. Polițiștii au reușit să îi prindă pe cei doi bănuiți, fiind vorba despre doi minori de 14 și 17 ani, din Reșița. Aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, fiind cercetați pentru tentativă la furt calificat și furt calificat“, ne informează Poliţia judeţului. Autorităţile continuă cercetările pentru identificarea tuturor autorilor şi pentru stabilirea faptelor în care au fost implicaţi.