Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sunt disponibile 34 de posturi, pentru care sunt oferite salarii brute între 1.500 şi 2.206 euro pe lună.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă dă o veste bună cărăşenilor calificaţi sau cu experienţă în domeniul hotelier-gastronomic, care vor să lucreze în Germania. Prin intermediul reţelei EURES, sunt oferite 34 de posturi în acest domeniu: 22 de ospătar, două de barman, opt posturi de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill, precum și două de recepționer. Toate sunt disponibile pentru doritorii de muncă pe durată determinată în Germania, la Hotel Marriott Frankfurt și Block House. Pentru ele, va fi organizată o selecţie la Braşov, în 8 septembrie.

Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și bucătar/commis de cuisine/bucătar grill se caută persoane calificate sau cu experienţă în domeniu, cu bune cunoştinţe de germană şi engleză (nivel A2-B1). Pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să fie calificaţi sau să aibă experienţă în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare OPERA și să aibă cunoștinţe de germană și engleză (nivel C1-C2).

Angajările se fac pe o perioadă de un an, cu posibilitatea ulterioară a încheierii unui contract pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.500 – 2.206 euro brut pe lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de ospătar și barman, și de 1.500 – 2.054 euro brut pe lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și recepționer.

„Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare și masă (doar ȋn timpul programului de lucru) contra cost, iar Block House asigură cazare ȋn primele 6 luni și masă pe toată perioada contractului de muncă (doar ȋn timpul programului de lucru)“, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Cărăşenii interesaţi se pot adresa Compartimentului EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin (cu sediul în Reşiţa, pe strada Traian Lalescu nr. 17, telefon 0255/212.160), pentru a fi înregistraţi în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea se face în baza unui dosar care trebuie să cuprindă o cerere tip, copia cărţii de identitate sau a paşaportului (cu o valabilitate de cel puţin şase luni), CV Europass în limba germană, cu fotografie, fişa de cazier judiciar din care să rezulte lipsa antecedentelor penale şi o adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „Clinic sănătos. Apt pentru muncă“.