Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Handbaliștii reșițeni vor disputa sâmbătă un nou meci de campionat.

În etapa a XIX-a a Diviziei A de handbal masculin, Seria B, liderul autoritar HC Adrian Petrea Reșița va întâlni pe teren propriu un adversar modest, Academia de Handbal Minaur Baia Mare, o formație alcătuită din juniori. Partida este programată sâmbătă, 21 martie, de la ora 13, la Sala Polivalentă din Reșița.

Inițial, jocul era programat de la ora 11, dar oficialii echipei reșițene au optat pentru modificarea orei de start, gândindu-se și la derby-ul fotbalistic din Valea Domanului.  Pentru HC Adrian Petrea Reșița puține au fost partidele din acest sezon în care componenții echipei au trebuit să se întrebuințeze mai serios. Se observă diferența mare de valoare dintre handbaliștii reșițeni și celelalte partenere de întrecere din Seria B a Diviziei A.

Practic, HC Adrian Petrea a defilat în acest sezon, obținând succes după succes, doar finalurile de tur și de retur, conform programării, anunțându-se cât de cât echilibrate. Ecuația promovării în Liga Națională a fost rezolvată cu mult timp înainte de încheierea sezonului. Publicul reșițean așteaptă cu nerăbdare viitoarele meciuri de Liga Națională, acolo unde Reșița a evoluat timp de zece ani. Încă sunt în echipă handbaliști care au bifat integral acest deceniu important din istoria sportivă a Reșiței.

După 18 etape din Divizia A, HC Adrian Petrea conduce în clasament cu punctaj maxim (54 de puncte) și se pregătește de readucerea Reșiței în elita handbalului masculin românesc.